Over Diacatra

Wat is en wat doet de Regionale Nierpatiëntenvereniging Vereniging Diacatra in het Dialyse Centrum Emmen en in Dialysekliniek Noord te Beilen.

De nierpatiëntenvereniging is in 1992 gestart in het Dialyse Centrum te Emmen, en is er voor patiënten die Hemodialyse of C.A.P.D. doen, en voor patiënten die getransplanteerd zijn, en voor iedereen die nog in de pre-dialyse fase zijn.

De R.N.V. Diacatra heeft een bestuur,welke bestaat uit 4 bestuursleden:
Voorzitter: Jan Brakel
Penningmeester: Ida Baks
Secretaris: Jakob Onrust
Bestuurslid: Aram Asatrian

De R.N.V. Diacatra komt op voor de belangen van deze mensen. Als patiëntenvereniging proberen wij samen met het management van beide Dialyseafdelingen alles zo goed mogelijk te regelen voor deze patiëntengroepen.
Tijdens onze vergaderingen is er altijd iemand van het management aanwezig. Hierdoor is er een goede samenwerking met de beide Dialyseafdelingen.

De R.N.V. Diacatra organiseert jaarlijks een dagreisje. We hebben ieder jaar een feestelijke ledenvergadering. We komen een aantal malen op de afdelingen voor de volgende jaarlijks terugkomende activiteiten:
-World Kidney Day
-Pasen activiteiten bij Dialyse Kliniek Noord te Beilen.
-Kerst activiteiten bij beide Dialysecentra.
Als R.N.V. Diacatra werken we samen met alle Nierpatiëntenverenigingen in nederland, en de N.V.N., en de Nierstichting.
Van de Nierstichting krijgen we ieder jaar een subsidiebedrag om te gebruiken ten behoeve van alle nierpatiënten. Twee keer per jaar gaan we met een afvaardiging van ons bestuur, naar de landelijke bestuursvergaderingen in Bussum. Alle R.N.V.'s zijn daarbij vertegenwoordigt alsook de N.V.N, en de Nierstichting. Het doel van deze vergaderingen is dat er een goede samenwerking blijft tussen alle partijen.

Wij zijn als vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden. We hebben momenteel 4 mensen in het bestuur, maar dat is te weinig voor alle activiteiten die we willen organiseren ten bate van de nierpatiënt.
Indien u interesse heeft kunt u zich melden bij onze secretaris.

 
Contactinformatie:
Secretariaat R.N.V. Diacatra
Mobiel: 0621655617
Email: secretariaat@diacatra.nl